atandi Creative Commons License 2011.01.13 0 0 619

Igaz, nekem csak egy évnyi a tapasztalatom, de azt mondom, kár szenvedni a túl korai vetéssel. Ideteszed-odateszed, nincs elég fény, túl hideg-túl meleg, nyurgulnak, gyengék.

Tudod mekkora palántákat ültettem tavaly ki a szabadföldbe? Némelyik talán 5 centis se volt. De ahogy kiütettem, mint akit se…berúgtak, úgy meglódultak! Olyan ez , mint a nyelvtanulás: amit itthon, nem természetes közegben 5 év alatt tanulsz meg, azt a saját földjén 5 hónap alatt. Na, ez aztán egy szakszerű hasonlat. De tényleg. Hinnéd, hogy egyszerre termett a palántázott, szép nagy palánták voltak pedig) cukkinim, meg amit ugyanakkor szabadföldbe vetettem? Pedig a palánták  biztos egy hónappal idősebb növények voltak!

Én is kibírom, febr. közepéig semmit!

Lehet, hogy teszek majd 4-5 zellert, többet én se, mert nem is ehetném, viszont húslevesben egy féldiónyit még kibírok és én meg nagyon szeret(ném) az ízét. Csak hát megöl a disznó, ha nem vigyázok…

KÉRDÉS: kinek szokott lenni az az egész éves időjárá előrejelzése ami áll. elég jól bejön? Nincs valakinek? Tudjátok, meg lehet rendelni….

Előzmény: gergerg (618)