TyerCorp01 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 10453

Úgy, ahogy mondod! Bizonyos fojtás szükséges neki, amit többnyire a hangtompítóbetét fúrkálásával szoktak szétbamolni, így hangosabb lesz, de erősebb nem...legalábbis a külső szemlélő számára. :) Aki rajta ül, a nagyobb hangtól azt érezheti, hogy gyorsabb is, pszichológia... :))))

Ún. Rezonátor dobot szoktak készíteni, készíttetni, ennek a méretezésére léteznek ma már programok, ez -ha jól el van találva- bizonyos fordulatnál jóval hatékonyabb lesz a gépezet, mint általában. Ennek az az egyetlen hátránya, hogy viszont más fordulaton gyengébb, és többet is fog zaválni. Én speciel valami robogóét "heftöltem" rá a gyári csonkra, elég jónak tűnik, bár kíváncsi lennék, vajon tényleg jobb lehet-e a gyárinál. Ezt érzésre nemigazán lehet megmondani, inkább fékpad kéne hozzá. Számomra a legelérhetőbb fékpad Pesten a Bánkiban van, ahol tanulok, de én Szarvasi vagyok, csak ezért meg nem viszem fel a lepényhalat, meg mert annyira nem is izgat. :)

Egyetlen komoly előnye, hogy viszonylag csendes, és a könyök-dob találkozásnál nem fossa az olajat. :)

Előzmény: Törölt nick (10452)