fil Creative Commons License 2011.01.12 0 0 919

Na, csak a teljesség kedvéért beírom ide...

Korábban volt egy olyan kuplung problémám ,hogy a pedál csak késve jött vissza alaphelyzetbe. Mindenféle felmerült -főhenger, munkahenger stb.  Végül is úgy néz ki ,hogy a problémát az okozta ,hogy nyáron mikor a munkahenger elkezdett folyni, én az olcsóbb megoldást választottam és a munkahenger cseréje helyett ,javítókészlettel a belső tömítések cseréjével javíttattam meg. Akkor ezzel nem is volt semmi gond. Viszont ez az utángyártott javítókészlet ulyan gumikarmantyúkat tartalmazott ,aminek az anyaga nagyobb hidegben megkeményedett és ez okozta a gondot. Most ,hogy a hőmérséklet 4-5 fok körülire emelkedett, minden normalizálódott. Csak azért írtam le ,hogy mások elkerülhessék ezt a hibát. Szerintem érdemesebb a munkahengert cserélni. (Kérdés azonban ,hogy az utángyártott komplett munkahengerben mi van?)

Ami a külső hőmérséklet szenzoromat illeti, még mindíg rapszódikusan viselkedik, de még nem volt szívem - meg időm sem - emiatt szétszedni az ajtó stb. Most mindenesetre nem kapcsolom a klímát auto módba és kész.