Szia!
Nekem van philicordám, és játszottam már vagy 10-15 féle orgonán. A csöves philicordák nagyon olcsón beszerezhetőek, van belőlük egy- és kétmanuális is, és a hangjuk naggyon jó. A Qualitons lemezen ami nem hammond, de orgona, az Philicorda.
www.thequalitons.com
A tranyós hammondok szintén olcsók, itt egy szabály van, ne vegyél olyat, amin színes (piros, kék, zöld, stb.) gombok vannak, meg kísérő mechanika, stb. Plusz egy nem is szabály, inkább tapasztalati tény: Bármilyen szar orgonából is vadállat lesz egy jó Leslie-n vagy megfelelően nagy gitár erősítőn. Ilyeneket meg egy csomó olasz cég gyártott, Dynacord, ELKA, Solton, stb. Ezek közül is próbáltam párat, nem tudnám mindet szívből javasolni, de a Dynacordokat szeretem...
Ha már egy kicsit feljebb tudod tornázni a lehetőségeidet, akkor egy L-100 alatt nem állnék meg, az az ideális rock Hammond, kb 100-150.000-ért ki lehet fogni, főleg ha nem eBayen keresed.
Matyooo
ui. ma elkezdtük a heroikus c3 doboz felújítást. Remélem megéri majd a mefektetett munkát, mert nem leányálom...