Sziasztok! 25 éves lány vagyok. Jártam már párszor Olaszországban, leginkább nyaralás, túrázás alkalmával. Nagyon megtetszett az ottani életforma, az emberek, a mentalitás, a környezet, a tenger ( Lignano környékén jártam leginkább ).
Nem vagyok az a "kalandor" tipus, de megfordult a fejemben, hogy megpróbálnám, milyen is kint az élet. Eddig Ausztriában dolgoztam, vendéglátásban-bár nem vagyok tanult pincér, inkább kisebb kávézókban voltam felszolgáló, illetve még korábban itthon dolgoztam 3évig recepción.
Egyelőre csak az érdekelne, hogy Ti, akik kinnt éltek, dolgoztok, mit gondoltok, mennyire volt nehéz itthon feladni a korábbi életet, és egyedül kezdeni mindent egy teljesen új környezetben. Milyen kint az élet? Ha esetleg van vki, aki itt Lignano környékén él, nagyon örülnék,ha válaszolna nekem, esetleg felvehetnénk a kapcsolatot... hogy mégis, legyen vmi kiindulási pontom :)
Németül nagyon jól beszélek, olaszt pedig most kezdem önerőből tanulgatni.... :) Nagyon tetszik a nyelv is, bár tényleg még csak nagyon az elején vok :S De persze amíg az nem megy , addig nem is szeretnék kimenni.
Örülnék, ha vki válaszolna nekem, igaz, olvasgattam a korábbi hozzászólásokat itt a fórumban, de jó lenne ismerkedni is kinnt élőkkel :)
Szép napot mindenkinek ! :)