Ján. 8,12
Ismét szóla azért hozzájok Jézus, mondván: Én vagyok a világ világossága: a ki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.
Ján. 12,46
Én világosságul jöttem e világra, hogy senki ne maradjon a sötétségben, a ki én bennem hisz.
Szerinted Jézus a fény lenne azért, mert azt mondja hogy ő a világosság?
Ján. 10,1
Bizony, bizony mondom néktek: A ki nem az ajtón megy be a juhok aklába, hanem másunnan hág be, tolvaj az és rabló.
Ján. 10,2
A ki pedig az ajtón megy be, a juhok pásztora az.
Ján. 10,3
Ennek az ajtónálló ajtót nyit; és a juhok hallgatnak annak szavára; és a maga juhait nevökön szólítja, és kivezeti őket.
Ján. 10,4
És mikor kiereszti az ő juhait, előttök megy; és a juhok követik őt, mert ismerik az ő hangját.
Ján. 10,5
Idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak attól: mert nem ismerik az idegenek hangját.
Ján. 10,6
Ezt a példázatot mondá nékik Jézus; de ők nem értették, mi az, a mit szól vala nékik.
Ján. 10,7
Újra monda azért nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek, hogy én vagyok a juhoknak ajtaja.
Ján. 10,8
Mindazok, a kik előttem jöttek, tolvajok és rablók: de nem hallgattak rájok a juhok.
Ján. 10,9
Én vagyok az ajtó: ha valaki én rajtam megy be, megtartatik és bejár és kijár majd, és legelőt talál.
Szerinted Jézus ajtó, azért mert ő azt mondja hogy ajtó?
Jézus szimbolikusan mondja ezeket, és szellemi értelemben padig valóságosan, de semmi képpen nem anyagi szinten.
Jézus az Úrvacsorakor nem változtatta át a kenyeret, és a bort valóságosan fizikailag húsává, csontjává, és vérévé. A tanítványai nem vért ittak, és nem Jézus húsát ették.
Jézus a szimbolikus értelemben értette, ezt és nem anyagi világi szinten. Hanem szellemi szinten, hiszen van szellemi étel, és szellmi ital is.
Ján. 4,32
Ő pedig monda nékik: Van nékem eledelem, a mit egyem, a mit ti nem tudtok.
Ján. 4,33
Mondának azért a tanítványok egymásnak: Hozott-é néki valaki enni?
Ján. 4,34
Monda nékik Jézus: Az én eledelem az, hogy annak akaratját cselekedjem, a ki elküldött engem, és az ő dolgát elvégezzem.
Jézus nem anyagi kenyéről beszél.
Ján. 4,13
Felele Jézus és monda néki: Mindaz, a ki ebből a vízből iszik, ismét megszomjúhozik:
Ján. 4,14
Valaki pedig abból a vízből iszik, a melyet én adok néki, soha örökké meg nem szomjúhozik; hanem az a víz, a melyet én adok néki, örök életre buzgó víznek kútfeje lesz ő benne.
Jézus nem anyagi vízről beszél.
Jézus semmilyen valóságos fizikai átváltoztatást nem tett a kenyér maradt kenyér, a bor pedig bor. Azok akik szellemi módon veszik az úrvacsorát azok részesülnek Jézus testében, és vérében szellemi értelemben, és nem anyagi értelemben.
A katolikus tanítás eretnekség, mert azt tanítják, hogy a kenyér és a bor valóságosan átváltozik fizikailag. De ez hazugság mert semmi ilyesmi nem történik. A kenyér marad kenyér, a bor marad bor.