1 hónapja cserélték ki a garanciális 100AH-ás Banner akkumat, mert a 2. év lejárta előtt -a mostani tél beköszöntével- kifeküdt. (kb. másfél hónap volt hátra a gariból).
Már az első télen éreztem hogy 20-30 perc kályházás után alig indul, de azt a telet még átvészeltem vele, nyáron meg nem volt gond.. ..a második tél elején viszont teljesen letérdelt. 10 perc kályházás után már csak kattant az önindító.
Hozzáteszem hogy télen minden indításnál előmelegítettem vele a motort, tehát elég intenzíven használom.
Úgy látszik valóban nem bírja az ilyen ciklikus használatot. Én is gondolkoztam egy második akkun, de sehol sem férne el..
Ha ez a cseredarab Banner is ilyen hamar ledobja az ékszíjat, akkor többet biztosan nem veszek Bannert.. ..csak akkor mit? Ha a Banner nem bírja , akkor mi bírja..?
Lehet hogy valami silány minőségű kínai újrahasznosított ólomból van..?
Az a kerek cellás spéci akku meg kábé 50ezer forint, annyit szerintem nem ér, és az hogy az áramot gyorsabban leadja, nem garancia arra -hogy a ciklikus használatot jobban bírja. A hifiseknek ott a kondi amúgyis :-)
Én úgy tudom a szolár akkuk jók ciklikus használatra, de az meg indítani nem jó..