>Megnéztem azt az áruházat. Egy AGM akksi (ami nem épp teszkós árszintű) kapcsán bepüföltem gúgliba az "AGM >batterie für standheizung"-ot, és találtam pár érdekes kommentet.
>Volt, aki nem volt meggyőződve arról (mondjuk ő hifi miatt rakatta be), hogy ez tökéletes megoldás lehet, legalábbis >tapasztalatai alapján kegyetlen használatban ugyanolyan hamar megpusztult neki.
Lehetséges. Hifi célra a spirálcellás akksi jobb választás lett volna, ugyanis ezek kialakításuknál fogva a normál akksikhoz képest jóval nagyobb áramot tudnak leadni, ami a brutál mélynyóknak kell. Néhány eszementnek 2000W RMS teljesítmény is kevés. Nagy zenét amúgy is járó motornál illik hallgatni, mert egyébként nagyon hamar leszívja az akksit.
Állófűtéshez az igazi jó megoldás két külön akku ahogy az a lakóbuszokban is szokás: indítóakku a motornak, meghajtó akku az összes többinek:hűtés, fűtés, világítás. A meghajtó akku ólomlemezei mások mint az indítóakkujé, ezért jobban bírják a ciklkus használatot.
>De ami még érdekesebb: azt mondta, hogy az AGM-eknek van egy olyan sajátságos tulajdonsága, hogy "egyszer csak >nem indul", míg a normál akksinál azért látod az előjeleit, ahogy gyengülni kezd. Hmm.
ez elképzelhető :)