Kormoss
2011.01.08
|
|
0 0
213
|
Igazság szerint pedig nem kéne rohadni, csak ha túl vizes... nekem csak az alja rohadt meg, a többi épen maradt, csak egyszerűen nem akart csírázni. Mindent úgy csináltam ahogy eddig, de most nem jött össze. Bár van egy tippem, hogy hol ronthattam el. Readásul amellett, hogy 70 Ft egy kiló árpa (a nyári 40 helyett), még 2 kilóból 20-30 deka selejtes is volt. Azért szerencsére a kicsírázatlan árpa nem fog kárba menni, ami megrohadt, az ment komposznak, ami meg nem, azt meg majd megfőzöm, a benne lévő keményítő még hasznosítható.
Egyébként attól, hogy gabonából van a cefre, az attól még ugyanaz mind mondjuk a szilvacefre. A lényeg benne a cukor, ami etil alkohollá alakul. Az alapanyag lényegtelen. Ahogy észrevetted a gabonából készült cefre is ugyanúgy erjed, mint mondjuk a körtecefre. Szóval ha azt tudod fokolni, akkor a gabonásat is. |
Előzmény: tomobi74 (211)
|
|