Kormoss Creative Commons License 2011.01.07 0 0 202

Ez igaz, de nem hinném, de mi az egyszerű kisüsti módszerrel dolgozunk, vagyis az egyetlen módszer 85% párlat eléréséhez a szesz többszöri átfinomítása vízzel való hígítás nélkül. Mivel magasabb alkoholfoknál már nem tudjuk elkülöníteni az elő- utópárlatot, ezért akkor kell tőle megszabadulni amíg lehet. Ez pedig 25% alszesszel a legkönnyebb. Az onnan kinyert középpárlatot már csak erősítgetni kell.

 

Viszont az utópárlattal gondba vagyok. Az elvileg 50% fölött nem nagyon jelenik meg, akár kiszűrjük az előző főzésnél, akár nem. Bár ebben nem vagyok teljesen biztos, ilyen erős szesszel még sosem dolgoztam. Mit gondolsz érdemes azt is kiszűrni a legelső finomításnál, vagy lényegtelen, mert az utolsó finomításkor úgyse szabad annyira le engedni a középpárlatot, ezért elvileg 50 fokig már el sem jutunk( a végső finomításnál 75-80 környékén már úgyis be kell fejezni a középpárlatot, hogy annal átlag szesztartalma még 85 fok legyen)? Remélem nem fogalmaztam bonyorultam, és érted mire gondolok :)

Előzmény: öreg-muslica (201)