Felteszek néhány abszint receptet:
Egy francia "alap" recept, 1885-ből:
950 ml 85% szeszbe 12-24 óráig a következőket áztatjuk:
- 25 g fehér üröm
- 50 g ánizs
- 50 g édeskömény
(minden hozzávalót a lehető legapróbbra őrölve adjuk a szeszhez)
Áztatás után, öntsünk hozzá 450 ml vizet, és desztilláljuk le belőle 950 m-t.
Ezután öntsünk külön 400 ml-t, amibe áztassunk 10g bárányürmöt, 10 g izsópot, 5 g citromfüvet, és az egészet melegítsük fel 60 fokra, majd hagyjuk lehűlni.
Ha beszíneződött, akkor szűrjük le jó alaposan, és ioncserélt vízzel hígitsuk 74%-ra.
Egy svájci recept:
950 ml 85% szeszbe 12-24 óráig a következőket áztatjuk:
- 25 g fehér üröm
- 30 g ánizs
- 30 g csillagánizs
- 25 g édeskömény
- 7,5 melissza
- 4 g izsóp
- 2,5 g angelikagyökér
- 2,5 g kálmosgyökér
A desztillálást és a színezést ugyanúgy végezzük, ahogy a franciánál.