Kormoss Creative Commons License 2011.01.06 0 0 171

Felteszek néhány abszint receptet:

 

Egy francia "alap" recept, 1885-ből:

950 ml 85% szeszbe 12-24 óráig a következőket áztatjuk:

- 25 g fehér üröm

- 50 g ánizs

- 50 g édeskömény

 (minden hozzávalót a lehető legapróbbra őrölve adjuk a szeszhez)

 

Áztatás után, öntsünk hozzá 450 ml vizet, és desztilláljuk le belőle 950 m-t. 

Ezután öntsünk külön 400 ml-t, amibe áztassunk 10g bárányürmöt, 10 g izsópot, 5 g citromfüvet, és az egészet melegítsük fel 60 fokra, majd hagyjuk lehűlni.

Ha beszíneződött, akkor szűrjük le jó alaposan, és ioncserélt vízzel hígitsuk 74%-ra.

 

 

Egy svájci recept:

950 ml 85% szeszbe 12-24 óráig a következőket áztatjuk:

- 25 g fehér üröm

- 30 g ánizs

- 30 g csillagánizs

- 25 g édeskömény

- 7,5 melissza

- 4 g izsóp

- 2,5 g angelikagyökér

- 2,5 g kálmosgyökér

 

A desztillálást és a színezést ugyanúgy végezzük, ahogy a franciánál.