balamszamara Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1812

Ez a beírásod úgy tűnik, mintha arról szólna, hogy a katolikusok az élenjárók a bizonyság/tanuságtételekben, ami bizonyítja, hogy Jézus köztük van.

Érdekes, amikor még én voltam katolikus, úgy jóval a rendszerváltás előtt, akkor a katolikus egyházban nem is ismerték ezt a szót. :)

Se tanuság, se bizonyság, se evangélizálás, se térítés. Csak a távoli afrikai missziókról lehetett olvasni, és a bennszülöttek által felfalt misszionáriusokról. :) Mellette ment a nagy kuss. És így volt ez még a rendszerváltás után jó pár évig.

Fölébredt aztán a papság, hogy megjelent a konkurrencia, és a katolikus egyház nagyban próbálja a koppintások által behozni a lemaradásokat. :)

!

Én ölég sokat ültem katolikus istentiszteleteken, ismertem belülről papi/apácarendi szervezeteket, működést, oszt sose hallottam olyat, amit később a neoprotestáns körökben, a kilencvenes évek elején. Mármint hogy Jézus, meg megtérés, meg tanuság. Most meg kinyitom a rádiót, nézem a netet, és láss csodát, a katolikusok másolják a közben szidott neoprotestánsokat! Hahaha. Mire a nagy mellény?

Persze, ami jó, azt tartsa meg mindenki, felekezetfüggetlenül, csak ne tegyen úgy, mintha ő találta volna föl, mikor bizonyíthatóan sokáig semmise volt ilyen téren.

Előzmény: R.Katolikus (1797)