Kormoss Creative Commons License 2011.01.06 0 0 170

Látom jobban otthon vagy a témában, mint én :)

 

A rossz minőségű borra azért céloztam, mert mint ahogyan írták, az abszint pont abban az évben vált népszerűvé, amikor a rossz bortermés miatt a borból abszintot kezdtek főzni. Említetted, hogy nem értessz a szeszfőzéshez, azt mindenesetre tudnod kell, hogy ha egy bor íz vagy illathibás, akkor az a párlatában is jelen lesz. Kisebb hibák természetesen nem számítanak, azok eltűnnek, de ha egy bor nagyon rossz, akkor azt a desztilláció sem javítja ki a brandy, és gondolom az abszint esetében sem.

 

Sajnos prémium abszinthoz még nem volt szerencsém. Sajnos... itthon eszméletlen drágán lehet kapni abszintot, és abban se vagyok biztos hogy prémium minőségűek. A másik meg az, hogy tényleg akár a szilvapálinkára is ráírhatom hogy abszint, így az sem biztos, hogy az abszintnak nevezett valami, amit megveszel, egyáltalán abszint e.  A Kermanns abszintot egyébként sokszor hallottam, hogy hamisítványozzák. Efelől ugyan nincs kétségem, ízesített vodkának viszont szerintem finom :) Bár az ára eléggé irreális. 

 

Eddig nem igazán foglalkoztatott az abszint, csak mostanába kezdtem el érdeklődni. Remélem nemsokára eljutok odáig hogy megfőzzem a sajátomat is, recept már van, már csak idő kell, de egyenlőre még a vodkánál tartok :)

Szívesen venném, ha tudnál szolgálni egy két klasszikus recepttel, akár angol nyelven is, de franciául egy szót se tudok :) 

Előzmény: cloaked (169)