Ezen a forumon nem sok idegenbe szakadt hazànkfia szerepel és mind szétszorva szerte Franciaorszàgban. Az iwiw-en làttam, hogy pl. Lyon-ban több fiatal magyar él, s nagyon is összetartanak, összejàrnak, kulturàlis és baràti összejöveteleket tartanak.
Pàrizs és környékén lakik a legtöbb magyar, de nekem màr nincs sok kapcsolatom velük (kivéve 3 személyt), miota elköltöztem ide (közép-kelet fr. részre). Itt pedig egy magyar sincs; csak idônként hallom, hogy ennek vagy annak a felesége, baràtja...stb. magyar szàrmazàsu, de nem igen van lehetôségem megismerkedni velük.
Hàt Marseilles-ben nem laknék semmi pénzért !
Pàrizsban eleinte jol éreztem magam, de kisgyerekekkel egy kis lakàsban bezàrva, metrobol ki-be, hogy alig làtod az àldott Napot, egy idô utàn fàraszto és unalmas lett; s ott is vannak negyedek, ahol jobb ha nem fordul meg az ember. A banlieue màr kellemesebb, viszont ha valaki Pàrizsban dolgozik, az oràkig tarto ingàzàst (akàr tömegközlekedéssel, akàr autoval, ami irtozatos dugokat jelent) nagyon idegôrlô, mindenki megôrül egy idô utàn.
A lànyom pl. Rennes-ben tanul (kivéve az idén, mert most Angliàban van), s neki nagyon tetszik a vàros. Elôtte Dijonban tanult, s ezt a vàrost nagyon nem szerette. En néhànyszor jàrtam ott, s nekem sem tetszett sem a vàros, sem az emberek mentalitàsa (a "burginyonok").
Nem tudom a többieknek mi a véleménye, pl. akik Strasbourg-ban laknak: ismernek-e több magyart arrafelé ?