meg kell keresni egy olyan személyt (inkább nőt, mint férfit), aki nagyjából az alábbi kritériumoknak felel meg:
Egy embert?
A többiek maradnának?
Ebben a kérdésben én Kertész Ákossal értek egyet:
"Mert tudtam: aki részt vesz benne, korrumpálódik, besározódik és odatartozik. Ugyanezt tudom ma is. Még a választásokra készülve, az MSZP listája ismeretében sok baloldali azért nem akarta, hogy ez a lista kerüljön be a parlamentbe, mert azt látta, hogy a vezetők egy része ahelyett, hogy az utolsó pillanatban mentené, ami még menthető, már egy éve azért tülekedik, hogy jobb helyett szerezzen a listán. Mert tartott tőle, hogy ez a csapat majd csak önmagát képviseli, és nem megy harcba a kapitalista visszaalakulás veszteseiért, akiknek a munkáját, keresetét, emberhez méltó életét elvitte a rendszerváltás. Egy más listára lehet, hogy többen szavaztak volna.
Aki belemegy az alkukba, legalizálja a fönnálló hatalmat. Nem állítom, hogy az ötvenhetek, a listáról bekerült MSZP-s képviselők ezt akarják; de azáltal, hogy a párt jelenlegi, Botka szerint szavatosságukat vesztett vezetőgárdája túlélését akarják biztosítani az Orbán diktatúrában, akaratlanul is a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, ezt a jobboldali "Népfrontot" legalizálják. Az ellenzéki képviselőség sem fizet sokkal rosszabbul, mint a kormánypárti, az is buli. A listáról bekerültek és az egyénileg megválasztottak (ketten vannak!) fizetése között meg semmi különbség nincs.
Emlékszik még az olvasó Sztevanovity Zorán nótájára, Dusán szövegére?
Mi a győzelemről megtanultuk,
hogy a részvétel a fontosabb,
hisz a vereség is fizet szépen,
és a győztes sokkal fáradtabb -
Na?! A jó slágerszövegekre érdemes odafigyelni, azok sokszor többet érnek egy-egy publicisztikánál"
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=355202