Mindegy. Igazából kevéssé érdekel, csak hát nem győzök az ilyesmin csodálkozni. Voltaképpen semmi közöm hozzá, gondolom, majd csetelnek a celebekről (általában) azok, akiket az érdekel, hogy milyenek a celebek (általában), miért celebek a celebek, a megélhetésért celebek-e a celebek vagy sem, alkalmazkodnak-e a mocsok világhoz vagy nem alkalmazkodnak, milyen a celebek pszichéje, illetve hogy a celeb amúgy („civilben”) „rezzenő, érzékeny lélek, Isten világ-szelektől riogatott gyertyája, amely az Ember magosra törő szándékainak ünnepére ég”, vagy pedig nem rezzenő.
Őszintén szólva, engem ez nem érdekel. Vitázzanak rajta, akiket az ilyesmi izgat! Erre van a fórum.
A legkevésbé pedig az érdekel, hogy mekkora a felelősségük azoknak, akik a „celebeket csinálják”, ha tudnám, kik ők, akkor sem érdekelnének.
Celebekről nem érdemes vitázni.
Írni sem érdemes róluk, vagy ha mégis, akkor biztosan nem arról, hogy miben nyilvánul meg a celebségük, vagy miért/mivel múlják alúl magukat.
Jómagm nem érzem, hogy az irodalom felkent mestere lennék, mondhatni csupán a saját szórakoztatásomra olvasok irodalmi műveket, verseket, írásokat, mert tetszik. Jól érzem magam miközben olvasom, ha elgondolkodtat, megtisztulási élményt nyújt az külön öröm.
Esterházy Péternek egyetlen művét olvastam( talán A halál kilovagol Persziából c., ha jól emlékszem) és nem vágytam többre. Ennek vagy 30 éve, ám a könyv elolvasása utáni érzésre emlékszem ( a tartalmára már alig) mely egy szóban így foglalható össze: basszus.
Bővebben: kár volt rá az időt pocsékolni.
Babarczytól egy cikkre futotta az energiámból, vagy 3 éve, de hogy mi volt, miről szólt...?
Ma már a cikket sem tudnám előkeresni, pedig itt olvastam az interneten.
Ismétlem nem vagyok hozzáértő, lehet,hogy az én berendezésem csak nem tudta fogni, meg izlések és pofonok ugye,...... lényeg, hogy számomra nem képviselnek értéket, nem is képviseltek soha.
Benkő Dániel lantművészként valamikor igen.
Tőle lehet, hogy egy ilyen fórumon megkérdezném, vajon mi vitte rá a celebségre, esetleg rámutatnék, hogy mit dobott oda miért, ...talán.
De ha valaki soha nem tudott nekem értéket nyújtani, ugyan miért foglalkoznék vele?
A kérdésem tehát az, képviseltek-e Gyurica úr számára értéket - bármikor- azok az emberek/műveik, akiket itt ostoroz?
A kik nem celebek kérdésre: nekem nem azok pl. Beke Kata, Hankiss Elemér, Kertész Ákos, Baranyi Ferenc, Csath Magdolna (elemzőként) és Moldova még mindíg nem az.
No és persze akik nem is lehettek volna soha celebek: Ancsel Éva, Sánta Ferenc, Fejes Endre, József Attila és Arany János, még mindíg a teljesség igénye nélkül ami a felsorolást illeti.
A miértre fentebb már megadtam a választ.