Kisflaska Creative Commons License 2011.01.03 0 0 26

Figyelj, én is ezt hittem, de kiszámoltam, és nem!

Egy átlagos pedagógus keres havi 90 ezret nettóban. Ha beleszámoljuk, hogy ők egy évben nem 12, hanem csak 9 hónapot dolgoznak, akkor (90X12/9=120) 120 ezret keresnek havonta átlagosan. Ha ezt a 120 ezret úgy számoljuk, hogy havonta kb 120 órát dolgozniuk, akkor az 1000 Ft/óra.

Nézzük ugyanezt az L-nél. 293 a nettó/hó. A napi átlag munkaidő 13 óra, így a havi kb 260 (de ez lehet símán több is, ha behínak a pihenőnapodon). Az átlag órabér így 1126 Ft. És lehet, hogy a nyugdíj, meg az egyéb dolgok magsabbak, de egyrészt a munkakör véletlenül se úgy van tervezve hogy te hosszú távon ottmaradj, másfelöl pedig ha mégis hosszú ideig bírod, akkor a szervezetet fog megállítani valamilyen panasszal.

Egy pedagógus egy teremben tanít, 45 perces blokkokban, 10-15 perces szünetekkel, szellemi jelegű tevékenységet.

Egy L dolgozó egy 1300 m2-es helységben dolgozik, folyamatos fizikai igénybevétellel, állandó stresszel, és rohanással, max fél óra ebédszünettel, és tényleg kemény fizikai munkát.

Oké, a pedagógiában is iszonyat stressz éri az embert, de teljesen más, ha egy szemtelen gyerek idegesít fel, mint ha egy olyan főnök, aki nagyon jól tudja, hogy nincsen igaza, viszont cserébe bármikor kirughat téged.

Szerintem ennek függvényében nem éri meg.

(amugy pedagógus az egyik végzettségem :) ) 

Előzmény: Nicki25 (25)