gergerg
2011.01.02
|
|
0 0
506
|
A szőlő az egy egész más tészta.A finomnak itélt szőlő dugványozásával az a baj hogy a filoxériára nem lesz rezisztens. Ezért oltják őket vad alanyra.Homok talajon lehet sikeresen dugványozni (ott nincs filoxéria) és agyagon is lehet próbálkozni de nem lehetetlen hogy pont akkor viszi el a betegség amikor már szépen terem. Az is lehet hogy eleve rezisztens fajta tetszik neked, az ok, viszont ennek a dugványozása sem igy történik. Tavasszal metszéskor kell vesszőt szedni, pár napig pincében vízben tartani mint a virágot, majd elvágni 4-5 szemes darabokra úgy hogy az alsó szem alatt kb. fél centivel vágod el, fölül meg úgy 2 cm-el. A tetejét célszerő olvasztott viaszba mártani. Amiket én így csináltam az mind beállt. Használhatsz gyökereztető hormont is. Az viszont a meglátásom hogy nem szabad sajnálni azt a 200Ft-ot oltványra, én vagy 20 félét vettem a tavasszal. |
Előzmény: atandi (501)
|
|