Megjött a korábban emlitett cucc, a thomann dp85.
Így elsőre nekem bőven megfelel, és rövidtávon az alábbi tapasztalataim vannak.
A beépített erősítője ill a hangrendszere egész jó. A magassugárzókat felül helyezték el, a szélessávú hangszórók alul vannak, lefelé sugroznak. A hangerö is tőbb mint elegendő.
Van egy brilliance poti, amivel a magas hangokat lehet állítani, ezt csutkára feltekerve használom, máshogy nem tetszik a hangszín.
A billentyűzetének mechanikája nem az igazi, de hát nem is vártam tőle nagy dolgokat. Lenyomás után elenengedve többször visszapattan.
A hangkészletét ill. a kiséreteket tekintve több mint elégséges. Kb 600 hangszíne van, amiben a gyrtó a mennyiséget vette előtérbe a minöség helyett. Egy kicsit zavaró, hogy pl az orgona esetében nem lehet kiiktatni a billentés érzékenysget. A kezelhetőség is fel lett áldozva a sok hangszín oltárán, csak a hozzáadott füzetben vannak felsorolva a hangszerek listája, elg nehézkes Megtalalni egy-egy hangszert. Ugyanez igaz a kiséretekre is. A kevesebb több elv érvényesülése jobb lett volna.
A gyári beépített zenék teljesen gagyi feldolgozások, használhatatlanok. Eseetleg ha aluljáróban akarok majd pénzt keresni, arra jó, de ahhoz meg ez a kütyü túl nagy.
A pc re dugva usbn keresztül azonnal megtalálta magát, és normál midi kimenetként gond nélkül lejátszotta a midi fileokat.
Összeségben nekem ár/érték arányban hozta az elvárásokat, kb erre számítottam, és ez megfelel.