Kriszti,
Szerintem Manilában lenni 2 nap is sok.
Helyek ahol jártam és tudom ajánlani:
1.) Batad falu rizsteraszai és a Tapplya vízesés: na ez az amit semmiképp nem szabad kihagyni. Banaue-ban tudsz megszállni és onnét kirándulni Batad faluba. Bár találkoztam turistákkal akik Batad faluban szálltak meg, de ez nagyon bizonytalan, és itt vízre, villanyra ne számíts.
2.) Boracay sziget: nagyon szép nyaralóhely sok turistával, bárral, étteremmel, de nem szállodaláncos helyet kell elképzelni (szerencsére).
3.) Bantayan: csodálatos beach van Santa Fe-ben sok egyszerű szálláshellyel, itt kevés turista van, sokkal-sokkal nyugisabb mint Boracay, itt tényleg csak pihenni lehet.
4.) Bohol sziget:
- lehet kirándulni a Csokoládé hegyekhez,
- lehet menni tarsier-t nézni (kis jedi állatkák)
- Pangalo szigeten van egy gyönyörű strand (Alona Beach) és sok jó merülőhely
Mindoro sziget nekem nem nagyon jött be. Fülöp szigeteki viszonylatban nem igazán szépek a strandok, sok a prostituált, inkább csak bulizó helynek jó férfiak számára. És állítólag a merülő helyek is jók, de ezt nem próbáltam.
A nagyvárosok, ahol jártam, mind borzalmasak voltak.
Helyek ahol nem jártam és ezt nagyon sajnálom:
1.) Donsol: mert itt lehet snorkelezni cetcápákkal (whale shark)
2.) Palawan sziget: mert állítólag gyönyörű strandok vannak itt, és a sziget belsejéről is szép képeket láttam. Legközelebb ide biztosan elmegyek.
Szállást a nyaralóhelyeken nem érdemes előre foglalni, ezeken a helyeken tutira gyorsan találsz. Én sehol nem szoktam előre foglalni, és egyedül Iloilo City-ben tartott egy kicsit tovább szobát találnom, de oda meg ne menj, mert nincs ott semmi.
Én összesen kétszer repültem országon belül, Iloilo City-ből Cebu-ba és Tagbilaran-ból Manilába. Több fapados repülőtársaság van, de elég megbízhatatlanok. Érdemes úgy jegyet foglalni, hogy egy esetleges törlés esetén még a következő gép is jó legyen (pl. így sem késed le a haza induló gépet...). Hajót vagy kompot csak közeli szigetek között érdemes használni. Szárazföldön a busz vagy a jeepney a megoldás.
Remélem tudtam valamit segíteni.