Kormoss Creative Commons License 2011.01.01 0 0 150

Szegény feleséged biztos örülhetett neki :) Először én is kávédarálóval próbálkoztam, aztán áttértem a kalapácsos darálóra. Abba ugyan imád beleragadni, amit élveztes tud lenni kikaparni, de legalább a kávédarálót nem gyilkolja meg az erőlködés, meg a konyha is tiszta marad :D

 

A leírtak alapján mindent jól csináltál. Az viszont nem írtad oda, hogy mennyi ideig hagytad 65 Celsiuson. 60-80 perc minimum szükséges, de kukoricánál a két óra is kevés tud lenni néha. Gondom betarottad ezt is, csak nem írtad oda.

 

Lehet ellenőrizni, bár így utólag már fölösleges. Az elcukrosítás közben szokták, mégpedig jóddal. A cefréből kivesznek egy kanállal, és egy csepp jódot cseppentenek rá. Amennyiben lila elszíneződés jelentkezik, akkor a cefrében még van keményítő. De mégegyszer mondom, ezt csak főzés közben érdemes utólag már semmi értelme, javítani már úgyse nagyon lehet. Mindenesetre ha erősen erjedni kezdett, az jó jel. Ne felejtsd el rendszeresen visszanyomni a bundát a cefrébe, és kavargatni! Ha pedig befejezte az erjedést, akkor légmentesen lezárni! Szóval innentől mindent úgy ahogy a gyümölcscefrénél!   

 

Előzmény: tomobi74 (148)