Értem. Nem lettem előrébb,pedig hidd el segíteni szeretnék.
Akkor jöjjenek a kérdések.
-A telek jogilag rendezett-e?Térképmásolaton rendesen fel van tüntetve,állapota végleges-e és közművesített-e?
- Nagyságrendileg 6-8 millió Ft az ár,ez pontosan mit jelent? 6 vagy 8 millió sajnos nem mindegy. Ez az ár mennyire fedi a valós piaci értéket,körbejártad-e a környéken a hasonló telkek vételárát,reális-e az ár? (ez azért fontos,mert ha téged átejtenek és veszel 8 millárt egy telket sközben 6 milliót ér,akkor csak a 6 milliós értéknek fogod megkapni a bank által max adható kölcsönt.... OK?
-Mekkora a max önerő amit bele tudtok rakni? Írd le nekem Ft-ban mi a vége az önerőnek.
Ki-kik lennének az adósok a kölcsönben? Jövedelmek mértéke,munkaviszony időtartama (határozott-határozatlan) vagy vállalkozó vagy? bankszámlára kapod a jövedelmed vagy kézben?
Most elsőre ennyi,utána tudunk tovább haladni melyik bank irányába mozduljunk el. (ezek a válaszok befolyásolják a válassztást és,hogy hol kapod meg).
S hogy kp-ra vagy köldcsönre érdemesebb -e? Úgy gondolom erre nem lehet választ adni. A kérdést önmagában csak te tudod megválaszolni,hisz mi nem tudjuk a te jelenlegi helyzetedet.
Üdv-Ólomlábú