gyattila
2010.12.30
|
|
0 0
1957
|
A helyzet hasonló nálam is, mint -cc- kollégánál, pedig én egy 5 éve épült társasházban lakom, 38-as fal, szigeteletlenül, 2.8-as ablakok. Mint korábban irtam, nekem mindig magas páratartalmat mutatott a mérőkém és ez rendesen félrevetetett, aztán beállítottam, sőt azóta vettem egy uj digitálist is - az még alacsonyabb páratartalmat mutat. Szóval jelenleg nálunk is 50% körül van a páratartalom, úgyhogy mostmár tudom - na jó eddig is tudtam, hogy "kellemesen" hőhidas a lakásunk szökik a meleg, mint a nyavaja - nem véletlenül fogy el kb. 10 m3 gáz naponta. Ablakokon nálunk is csorog a viz reggelre, kevés helyen kevés penész előjön időnként. Mindezek fényében lefujtam a páramentesitő, meg az aerecos projektet, szerintem ezek az eszközök sem hoznának jelentős változást. Lehet, hogy érdemes lenne kicserélni az ablakokban az üveget 1.1-esre, tavalyelőtt a konyhában már megtettem, kicsit ott javult a helyzet, tényleg kevésbé párásodik. Jogos persze a felvetés, ha nem tud az abalkokon kicsapódni a pára, akkor nem fog- e esetelg még több pára kicsapódni az egyéb hőhidas helyeken sarkokban, növelve ott a penészképződést. Nekem még van egy olyan lehetőségem is, hogy mivel legfelső emeleten lakom és fölöttem padlás van leborithatnám a födémet felülről kőzetgyapottal, kérdés, hogy érdemes lenne-e, javulna-e a felső sarkokban a helyzet? |
|