Állományjavító válasz | 2010.12.23 10:46:32 © (20189)
Marx is csak egy afféle pökhendi, a savanyúfröccs-szagú megkeseredett állástalan néptanítók félig se értett szabályokra hivatkozó autodidakta pedantériáját megvető "liberális" volt, beleillvén a gyűlölet Esterházytól (ő liberálisbérenc), Kornison, Vásárhelyin át Állományjavítóig húzódó vonulat kontinuumába...
Előzmény: wadbikaiy (20188
Ez a szöveg pedig már végképp kimeríti a legprimitívebb alattomosság fogalmát.
Itt, emlékeim szerint, senki nem nevezte Esterházyt „liberálisbérencnek”, én egész biztosan nem, de – mondom – senki sem, a szó (a par excellence „liberálisbérenc”) nem szerepel a topikon (beütöttem a keresőbe), s meggyőződésem szerint: a szinonimája sem.
Én azt mondtam Esterházyról, hogy művészember, a magam részéről nem az eszéért szeretem. És másért sem. Szerintem Esterházy buta (szalonbuta) és pökhendi, korlátoltan fellengzős. Legalábbis addig, amíg nem tudja bebizonyítani (vagy valaki helyette), hogy a „hazaszeretet minőség kérdése”. Na most Estreházy ilyeténképpen hasonlít más ostobán gőgös emberekhez, s ilyeténképpen ellenszenves. Nekem. Ezen túlmenően semminő bérencségével nem foglalkozom. És nyilván nem is foglalkoztam. Ismétlem: aki ennek az ellenkezőjét állítja (vs. sugallja), az nem egyéb, mint egy körültekintően és alattomosan hitelesített tőkesúly.