Rufella Creative Commons License 2010.12.23 0 0 1141

Ezt jol megmondtad ! Kösz, h idenéztél és elmondtad a véleményed.

Az biztos, h nem àrt egy kis fejmosàs a magyaroknak. En is tapasztaltam és làttam ezt az irigységet, széthuzàst, önösérdek hajszolàst Mo-n, ami igencsak elszomorit. Az elmult 20 év rablokapitalizmusa nagyon elrontotta az emberek erkölcseit; bàr az irigység, féltékenység (kinek mije van) màr akkor is divott, amikor én otthon éltem, fôleg falun, ahonnan menekültem emiatt. Meggyôzôdésem, h azért van ott az orszàg, ahol, mert a tagjai helytelenül gondolkodnak és cselekszenek, ami pedig tudatlansàgukbol adodik. (Ez a tudatlansàg nem szakmai, ismeretbeli hiànyossàgot jelent, hanem az élet valosàgànak és minden dolog egymàssal valo összefüggésének nem tudàsàt, meg nem értését; ami a kàoszt, a fejetlenséget okozza.)

[Egyik baràtnôm lànya (apai àgon francia) 2 év ota Mo-n dolgozik és àllandoan szidja a magyarokat, hogy milyen hülyék. Kifejezetten utàlja ôket (közben a szerelme egy magyar fiu - csak azt nem értem, hogy ha szereti ezt a fiut, akkor min. tisztelhetné a fajtàjàt, hazàjàt  is, nem ?)]

Bizonyàra van egy ilyen oldala is az igazsàgnak, amirôl te beszélsz. De ez csak az egyik oldala ( s te csak ezt làtod). A különbözô forumokon tapasztalom, h pl. az itteni magyarok összetartanak, közös programokat szerveznek, stb. Pàrizsban is annak idején (25-30 évvel ezelôtt) mindig összejöttek a magyarok és segitették egymàst, munkàt kerestek az ujonnan érkezôknek, àtadtàk az informàciokat, ismereteket az idôsebbek a fiatalabbaknak.

En ugy làtom, h egyre többen vannak otthon is, akik kezdik fölfedezni, h mi az az egymàst segités, összefogàs, (fôleg a vallàsi mozgalmak területén van kibontakozàs). Pl. az idei àrviz és a vörösiszap katasztrofàk idején is sokan összefogtak.

Azt hiszem, h amig az emberek nem ismerik föl sajàt felelôsségüket a történésekben, addig csak egyre rosszabb lesz nekik, egyre lejjebb süllyed a tàrsadalom, s egyre több lesz a katasztrofa is. Az esztelen embert csak a "kupànvàgàs" tériti észhez.

"magyartol tetveb ember féltékeny rossz gondolkodásu gyepes agyu nép mint ez nincs másik."

Attol tartok, h nem gondoltàl bele szavaid sulyàba, s hogy te is ehhez a néphez tartozol, tehàt sajàt fajtàdrol itélkeztél. Vajon a szüleidrôl is ugyanez a véleményed ?

S a karakteredet nem a francia oktatàs, ittlét alakitotta ki, mégha a viselkedési mododra kihatàssal is voltak ezek, hanem a 15 éves korodig tarto nevelés az örökletes tulajdonsàgokhoz adva.

Előzmény: confiance (1139)