Pláe ha tudás nélkül hátszéllel kerül a pozícióba.
Ebben az esetben a hátszelet biztosító felelős az illetőért.
Lásd. pl. a BKV, ahol az önkormáyzatmegrendeli tőlük a szolgáltatást, de nem fizeti ki.
...
Ha te nem fizetnél az interetszolgáltatódnak biztosan kihúzná a netet alólad...
OFF
Egy picit más a helyzet az önkormányzat és a BKV, illetve én és az Internet-szolgáltató között. Én igénybe veszem az Internetszolgáltató szolgáltatást, piaci alapon, úgy, hogy kötök vele egy szerződést, amelyben ő vállal valamilyen szolgáltatást, én pedig vállalom annak a kifizetését. Ha nem fizetek, a szolgáltató nem szolgáltat, hanem annak szolgáltat, aki fizet neki. A BKV viszont nem egy független szolgáltató, hanem az önkormányzat gyermeke, ő hozta létre. Ettől még persze az önkormányzat fizethetne a megrendelt szolgáltatásokért, csakhogy nem tud fizetni, mert nincs pénze. A BKV viszont nem teheti meg, hogy elmegy másik önkormányzathoz szolgáltatni, például úgy, hogy összecsomagolja Budapest villamoshálózatát és elviszi Bécsbe. És ezzel a városházán éppúgy tisztában vannak, mint a BKV székházában. Az Internetes példával, olyan ez, mint amikor a netszolgáltatónak én vagyok az egyetlen ügyfele, és nincs is túl sok esélye arra, hogy más ügyfele legyen rajtam kívül. Ráadásul én alapítottam.
ON
hm