ne felejtsük el a működőképesebb fájlrendszert se, a Spotlight is kilóméterekkel veri a Windows Search nevű okádmányt.
azonkívül az adalék szoftwerek (iTunes, iMovie, iPhoto, iCal, Garage Band...) vagy hiányoznak a Windowsból, vagy csak valami satnya programot adnak ingyen az oprendszerhez, lásd Movie Maker.
én 2 éve váltottam Mac-re, nem is olcsóra, hanem egy alu MacBook Pro-ra, fényévekkel jobb bármilyen PC konfigurációnál.
nem bántam meg a cserét azóta se.
és még valami: állandóan azzal jönnek a PC-sek, hogy sokkal drágább. egy frászt! csak azért érezheti ezt a mezei felhasználó, mert PC-t ezerféle alkatrészből össze lehet rakni és hát az ezerféle alkatrész túlnyomó része noname, amik árban nyilván nem húzósak. na most noname cuccokból simán összerak az ember néhány tízezer Ft-ból valami egyszerű konfigurációt. az viszont már kérdés, mit kezd vele, ha valamelyik cucc (gyenge minőségénél fogva) bekrepál, a driver, bios és chipset driverek és firmware agyérgörcsökről nem is beszélve... ezekkel mit kezdjen egy 1.0-ás user?
az ismerősömet is úgy rázza át a PC-szakértő ismerőse, ahogy akarja. gond van a windows-zal? lementi a dokumentumait a másodpartícióra és újraisntallálja. marha nagy szakértelem, meg kell hagyni. az ismerős meg kezdheti elölről a böngésző installt és konfigurálást, stb.
ha pedig minőségi cuccokból raksz össze gépet, akkor ripsz-ropsz ott jársz árkategóriában, mint egy Mac gép.
na, részemről ennyi.