Cirfandlia
2010.12.22
|
|
0 0
8753
|
Mi indokolja a fejtést szerinted? Ha az a cél hogy a cukortartalom kierjedjen vagy legalábbis határozottan csökkenjen akkor a még mocorgó bort a fejtés a legkevésbé sem segíti az eredés továbbvitelében, pláne hogy még ként (borként inkább, ne kénport) is javasolsz.
A kén elöli a maradék aktív élesztőkultúrát, a fejtés leszedi a tápanyag nagy részéről és a leülepedett élesztőkről; továbbá a bornak olyan belső összetevői (mindenféle potenciál -ezenek Demeter Zoli a nagy mágusa, még régen a Királyudvarnál minden tartályon volt egy furcs érték "xxx_esés" néven amire Szepsy is csak legyintett - hogy Zoli játéka) megváltoznak ami az erjedés leállása felé mutat.
Melegítés, kevergetés, esetleg élesztő tápanyag. |
Előzmény: japaszturo (8749)
|
|