Logofet Creative Commons License 2010.12.20 0 0 20101

Kedves Twist!

Az a helyzet, hogy lehet és érdemes vitatkozni arról, vajon a manyupok jelenlegi működése vagy akár léte hasznos avagy fenntartható-e. Ez egyáltalán nem csak számszaki kérdés. Kérdezz meg egy huszonévest, melyiket választaná: Nettó 150k kézbe vagy bejelentett bttó 200k. Aztán próbálj meg azzal érvelni, hogy utóbbi esetben lesz nyugdíja. Kiröhög, és sajnos joggal teszi.

Nekem az a fura, hogy azok érvelnek most az ÁHT hiányával, akik szerint az egészségügy nem üzlet, a MÁV nem üzlet, az oktatás nem üzlet.

Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi kormányzat sem íratlan sem írott szabályokat nem kíván betartani, ha azok zavarják céljaik elérésében. Nem riadnak vissza a nyílt zsarolástól, a lehetetlen szabályozás megalkotásától, egész egyszerűen nem demokraták.

Elolvastam a hivatkozott írást, de ahhoz már lusta vagyok, hogy megnézzem azt a hivatkozást. ami a rettenetes magas folxyósítási költségről szól. Az nyilvánvalóan kiderül, hogy hiba a többféle megoldás a befizetett összeg kivételére, a helyes a járadék folyósítása, az tervezhető korrekt módon statisztikailag. Egy súlyosan beteg ember nyilván egy összegben venné fel a pénzt, ezt nem szabad megengedni.

Előzmény: twist (20087)