Számomra ez a videó feladta a leckét mert szerintem is baromi jól szól a VB3 műlezlin keresztül az A100:
Nekem a VB3 is (az NI B4 1.1 és a B4 II mellett) fel van installálva a Hamichord-ra, de én mindössze egy LGT nótában tudom használni mert szerintem túlzott kiemelése van a tölcsér szimulációjának, de jóval keskenyebb sávon mint az eredeti csöves 122.
A legnagyobb bajom a felső oktávval van, mert itt már a tölcsér nem igazán szól s a legfelső hangok abszolút nem "sírnak" úgy mint az eredetin vagy akár a B4 1.1-en. (persze ezen a videón sem játszott Guidó (a VB3 kitalálója) a legfelsőbb hagokon, de amelyeken játszott, azok szerintem rendben voltak)
Eldöntöttem, hogy ha lesz rá időm a karácsonyi ünnepek után, összedrótozom az A102 orgonámat a műlezlikkel, és összehasonlítom őket, meg talán a 122-öt is összedrótozom a Hamichord-dal, hogy meghallgassam mindhárom plugin "igazi" lezlin keresztüli viselkedését.
Ha esetleg tehtube mesternek volna kedve hozzá akkor mi is készíthetnénk egy A, B, C, D, E,......jelű találós kérdést a fórumos kollégák számára. (ala Jim Alfredson...)
A próbába még bevonhatunk esetleg egy Rotosphere műlezlit meg az NI legújabb sampleres B3 klónját.
Ez utóbbiról nekem egyébként lesújtó véleményem van, mert szerintem rosszak az alapbeállítások és szinte semmit nem lehet rajta szabályozni. (pl. halk a perka, túl közeliek a rotorokhoz a szimulált mikrofonok, nyávog a chorus vibrato, stb). Mindemellett a kezelőszervek nagy része nem real-time: pl. vibrato ki/be addig nem hallatszik a hatás amíg egy új hangot az ember le nem üt.
Ugyanúgy egy kitartott akkordnál a drawbar-ok nem reagálnak, nem hallható egy átállítás hatása csak akkor, ha egy új hang szólal meg! Sajnos ezzel az NI a Wersi orgonák 1988-as viselkedését utánozza.....