R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1632

"Munka közben is lehet elmélkedni. Nekem főzés és mosogatás közben jönnek a legjobb gondolatok.:)"

Gondolataid jöhetnek házasságtörésed közben is csak azok nem Jézustól erednek......

Nekem az elmélkedés Jézussal való együttlét. Sajnálom, de én ezt az együttlétet nem tudom megosztani semmivel és senkivel. Még horgászás közben sem tudok elmélkedni. Lehet, hogy nincs kapás órákig, de mi van ha lesz? Akkor hagyjam ott Jézust, mert nekem halat kell fárasztani? Na neeeem!!!

Jézust ennél sokkal többre tartom. Peca közben dicsérhetem Isten keze munkáját a természetben, de ez még nem elmélkedés!

Az elmélkedés nem alcsonyodhat le másodtevékenységgé. Munka közben lehet hallgatni a rádiót vagy valami háttérzenét, lehet filózni sok egyéb dolgon, de Istennek adjuki már meg azt a tiszteletet, hogyha elmélkedünk, akkor csakis Vele foglalkozunk.

Így aki azt mondja, hogy Istennel elmélkedik munka közben, az soha nem is elmélkedett még..... azt sem tudja mi az!

Az megint más ha megkérjük Istent, hogy legyen velünk, segítsen a munkában és akkor Ő valóban velünk is van és segít, de ennek vajmi köze van az elmélkedéshez, legfeljebb az ábrándozáshoz:-)

Előzmény: Törölt nick (1626)