R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1624

"Jó ez a munka, sokat lehet tűnődni, elmélkedni benne. Amolyan csendes, magába fordulós. Tudok elmélkedni Isten létezéséről,"

Miért lennék öntelt? Azt hiszed érdekelsz? Már rég megmondtam, hogy te nem kereső vagy, csak a társaság vonz, hogy így körülrajonganak.

Milyen munkád vállakozásod van, ami eltereli a figyelmedet a rossz karácsonyaidról, de Istenről nyugodtan tudsz elmélkedni? Talán hulla öltöztető?

Én még biciklizés közben sem tudok Istenről elmélkedni. Istenhez való elmélkedéshez nem társulhat semmi egyéb elfoglaltság, főleg nem munka. Elmélkedésnél csak ketten vagytok, ez a lényege, nem pedig kiegészítőként valami mellett.

Szál ugy hazugság minden szavad ahogy van! A munka elveheti és el is veszi figyelmedet sanyarú gyerekkorodról. Ezt hívják munkába való temetkezésnek. Ha ezért hálát adsz Istennek az nagyon rendben van. De ez nem egyenlő az elmélkedéssel:-)

Szóval magyarázd már meg nekem, hogy milyen tevékenység az ami elveszi a figyelmedet valamiről, miközben teljes lelket igénylő dologhoz meg meghozza?

Ez pont olyan mintha azt mondanád, hogy autóvezetésben zavar a telefonálás, de az nem ha két kézzel 8 ismeretlenes kémiai egyenleteket írnál zsírpapírra.

Engem nem érdekel, hogy mit össze-vissza nyűglődsz, meg az sem ha másokat etetsz, de legalább magadat ne akard becsapni...... (engem meg úgyse tudsz)

Előzmény: harmonikás (1622)