tehtube Creative Commons License 2010.12.19 0 0 12682

Tegnap érdemes volt kimenni a plázába zenét hallgatni.

Amin meghökkentem, Fassang Laci kihozta a Hammond C3-asát az áruházba a nagy csöves lezlijével.

Mindjárt optikailag is máképp nézett ki a környezet! Egyből le is lehetett csekkolni a TG beállításának, újrakondizásának eredményét. No jó, annyira nem, mert itt csak a legszükségesebb hangok szólalhattak meg, azok is halkan -áruházban vagyunk vagy hol- , de érezhető volt így is valamennyire a kicsit keményebb hang. Mind a Saint Ephraim Choir, mind Laci számára érdekes, egyszeri kirándulás volt ez a bő félórás műsor. És ez benne a jó. Bizánci liturgiát, Liszt misét bármikor hallhatunk a fenti neves előadóktól de ilyet nemigen. Laci még egy hosszabb hammondos szólóba is belemerült :-)

Érezhető volt a szükségszerűen könnyed technika szenvedése a kórus kihangosításával. Pár mikrofontól méterre állni, nem tudott a halk hanxerekkel sem partiban maradni. A felvételnél a hangfal elé álltam, így "vonaljel" szinten szedtem le az N93-mal a hangot.

A középső előadás már off, élő bigband Johnny Palmerrel, Berki Tamással és Pribolyszki Matyival. Annyiban on hogy neki is van tudtommal Hammondja.

Az utolsó fellépő a technika kivédésére felvételről ment javarészt. Mégha a legigazibb gospel is szólt, így mellőztem.

Jópofa volt viszont hogy a zenei alapot és lejátszót otthon hagyták. Viszont megvolt egyikük ájfonján. Azt dugták a keverőbe és távirányítóval kezelték! :-)))

Előzmény: tehtube (12681)