Kilogrammonként 5 liter víz szükséges. Attól függ mennyi cefrét akarsz készíteni. Első alkalommal szerintem próbáld meg egy kisebb mennyiséggel, mondjuk 20 literrel: tegyél bele 20 liter vizet, 4kg búzát/kukoricát/rozst/krumplit/rizst/száraz kenyeretlisztet vagy ezek bármilyen arányú keverékét, forrald 80 fokon egy órán át, és 65 fokra hűlés után tegyél bele minimum 40 dkg árpamalátát (a biztonság kedvéért tegyél inkább többet, abból baj nem lehet). 63-65 fokon két órán tartsd melegen, hagyd alaposan lehűlni, és bele kb egy evőkanálnyi meleg vízben feloldott sütőélesztőt.
Bármi jó, ha a hőmérsékletet jól tudod szabályozni. A legjobb ha valami hosszú fakanalat is keresel, amivel tudod majd kavargatni, mert az elején szeret leragadni, és megégni a gabona.
Ja, és mégvalami! Nem tudom mondtam e már, de a gabonát és a malátát feltétlenül meg kell darálni! Az alapanyagot jobb ha már úgy veszed meg, a malátát pedig valami darálóval aprítsd szét.
Most már mindent tudsz, szóval sok sikert! ;)