öreg-muslica Creative Commons License 2010.12.16 0 0 39

Furgancs,

 

Ha jól látom  a hagyományos cefrézést akarod követni. ( én néha szeretem levágni a sarkokat). Az árpa maláta saját súlyának 9szeresét tudja átalakitani más keményitöböl

laboratoriumi körülmények között.Az arányokkal suroltad a határt, nem hiszem ,hogy az

elcukrositás 100% lett. Mennyi ideig hagytad a malátát és a fött kukoricát átalakulni ?

60-75 perc szükséges 65 C fokon. Én egy hütöládát használok erre pokroccal betakarva.

Ha a malátázásrol többet akarsz tudni, ajánlom ezt a sör fórumot.

Ha szénnel szüröd akkor valóban nem nagy gond a kukorica(plane ha olcsobban tudod

beszerezni mint a többit) Ha gabona ízt akarsz, probálj több rozsot és egy kevés zabot is beletenni.

Legközelebb ne a pálinka fözés , hanem a Brandy modszer szerint fözzed, meglátod az óriási különbséget. Az égetett szeszek döntö többsége( 92%) a Brandy modszer szerint készül(konyak,calvados, gin ,rum vodka, tequila,whiskey stb)

Szerintem jó úton jársz, a következö már tökéletes lesz.

 

ö-m

 

Előzmény: Furgancs (38)