Furgancs,
Ha jól látom a hagyományos cefrézést akarod követni. ( én néha szeretem levágni a sarkokat). Az árpa maláta saját súlyának 9szeresét tudja átalakitani más keményitöböl
laboratoriumi körülmények között.Az arányokkal suroltad a határt, nem hiszem ,hogy az
elcukrositás 100% lett. Mennyi ideig hagytad a malátát és a fött kukoricát átalakulni ?
60-75 perc szükséges 65 C fokon. Én egy hütöládát használok erre pokroccal betakarva.
Ha a malátázásrol többet akarsz tudni, ajánlom ezt a sör fórumot.
Ha szénnel szüröd akkor valóban nem nagy gond a kukorica(plane ha olcsobban tudod
beszerezni mint a többit) Ha gabona ízt akarsz, probálj több rozsot és egy kevés zabot is beletenni.
Legközelebb ne a pálinka fözés , hanem a Brandy modszer szerint fözzed, meglátod az óriási különbséget. Az égetett szeszek döntö többsége( 92%) a Brandy modszer szerint készül(konyak,calvados, gin ,rum vodka, tequila,whiskey stb)
Szerintem jó úton jársz, a következö már tökéletes lesz.
ö-m