Gyurica úr Creative Commons License 2010.12.15 0 0 19946

twist válasz | 2010.12.15 18:31:36 © (19942)

Megítélésem szerint a Fidesznek sincs (még a „fülkeforradalom” dacára sincs) elegendő morális tőkéje ahhoz, hogy átfogó, „strukturális” átalakulást kényszerítsen ki. Vagy sikerül nékik a reformból egy nagyobbacska darabkát megetetni a jónéppel, vagy folytatják a taknyolást, az összevissza toporgást, amelyet ugye a Hornék-Bokrosék kezdtek s a Gyurcsányék „fejlesztettek tökélyre”.

Vagy kikényszerít egy teljesen más reformot, amire mi nem is számítunk és mi nem a reformok kényszerét éljük át, hanem egy másfajta kényszert.

Előzmény: Gyurica úr (19940)

A „teljesen más reform kikényszerítéséhez” sincs morális tőkéje a Fidesznek. Hát, hacsak nem úgy, ahogyan anno a viccbéli rendőr írta a betétlapra: „ez a lyuk nem lyuk, hanem a másik lyuk az igazi lyuk”.

A Fidesz is ilyen „rendőr”, az idézett (Fidesz-közeli) hozzászólás jól példázza. Egyazon mondaton belül: ez a kényszer nem kényszer, hanem „egy másfajta kényszer” az igazi kényszer. Hüpp-hüpp-hüpp, Fidesz-trükk... Aki beveszi, egye!

Az a kényszer a jó magyar kényszer, amelyet nem érzünk kényszernek; nos, pontosan ezt magyaráztam én is annakidején az összes csajomnak: „az az igazi orgazmus, amit meg sem érzel”, de valahogyan nem méltányolták e korszakosan  fideszes logikát. Igaz, mindez még mélyen a kommunizmusban történt. Hanem viszont majd most, a Fidesz fülkekoituszának nyomán! Mindenki érezni fogja, amit nem érez! Ugyanezt Woody Allen egyik hőse az ellenkező irányból közelíti meg a Manhattanben, ám a konklúzió változatlan: „nekem volt már orgazmusom, de az orvosom mondta, hogy az nem igazi orgazmus”. A filmből ugyan nem derül ki expressis verbis, ám teljesen nyilvánvaló: az ilyen orvos nem orvos, hanem egy posztkommunista sarlatán. Zsidóbérenc.

Egyébként a kérdés így hangzott:

Gyurica úr válasz | 2010.12.15 08:32:39 © (19940)

Ismeretes-e a világtörténelemben olyan államfő, aki a választások előtt kolbászból (mi több: saját töltésű csabai kolbászból!!!) fonta-ígérte a kerítést, majd erőszak, háború stb. nélkül „megszorításokkal” járó „strukturális reformot” hajtott végre?

Előzmény: oldalukon tegez (19939)

Vártam a neveket. Mire a reflexió:

twist válasz | 2010.12.15 18:31:36 © (19942)

Úgy 2-7 perc között szól a struktúrális reformokról Bogár L. szokatlanul megközelítve azt.

Előzmény: Gyurica úr (19940)

Na ja, a szokatlanul megközelítő Bogár.

Világos, csakhogy (1) Bogár L. nem volt (és nem is lesz) államfő soha, vagyis a dumájáért gyakorlatilag nem felelős, illetve (2) ha mindkét kezem a seggembe dugom, akkor is messze több világmegváltó agylöttyöt bugyborékolok ki magamból percenként, mint tíz Bogár együttvéve évente. Sőt jóval szokatlanabbakat!

Nota bene még a legszokatlanabb Bogár L. is csak akkor lehet sikeres reformer hazánkban, ha maga is kolbászból fonja a kerítést, ti. Babarczy Eszter kizárólag vastag, csípős csabai kolbásszal tudja garantálni a szebb jövőt. Olyan csabai kolbásszal, amelyet ugyan nem Orbán töltött vastagbélbe áldott két kezével, ám amely mégsem megszokott módon fityeg a füstölő rúdján. Ugyanis:

babarczyeszter válasz | 2009.03.20 11:57:43 (13353)

Kedves EG, kérlek, fogadd mély együttérzésemet, hogy neked már nem áll fel...

Előzmény: (13350)

Természetesen nem kritizálni akarom Babarczy Esztert, ám azért tegyük a szívünkre a kezünket, s valljuk meg: ez nem igazi, cselekvő reformgondolat. A szimpla együttérzés kevés! Merthogy egész biztosan fölállna strukturálisan, de csakis akkor, ha valaki valóban szokatlanul közelítené meg!

Tulajdonképpen egy a kérésem ezzel kapcsolatban (már, ha végre kidomborul a reform-megvalósítási szándék): ne a Bogár legyen a szokatlan megközelítő, hanem inkább egy bájos kis bogárka! És ha így lesz, akkor a többi már az én dolgom! Strukturálisan.