Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni!
SOS szeretnék új gépet vásárolni és nem tudok egyelőre dönteni.
Nem várok elfogulatlanságot, de azt kérem, inkább reálisak legyetek.
Alapjában véve fotózom és Photoshoppolok, szeretnék videokat is szerkeszteni és webszerkesztésben is mozgolódom.
Premiere CS5 és DWCS5, bár ez utóbbi lényegtelen erőmű szempontból.
Dolgozni is szeretnék rajta, főként tősgyökeres MS Office felhasználó vagyok, Word és Excel nélkül eddig nem tudtam élni.
300-400 K HUF áll rendelkezésemre. Két dolog között vacilálok:
1:
i3 imac 3,06 27" vadonás új 375-ért vagy az alábbi konfig, egyelőre NEM TUDOM MILYEN monitorral
2:
i7-950 cpu, 6GB DDR3 RAM, 2x500GB SATA HDD raid1-ben és 2x64GB SSD raid0-ban, blue-ray íróval.. (egyszerűbb videokarival)
mindkettő kb 375-be fáj és a pc-hez akkor még nincs monitorom, viszont a pc sokkal erősebb. nyílván nem használom talán még ki a pc gyorsaságát, de ha még meglesz 3 év múlva is, akkor már talán igen.
Értitek a kérdésem?
Nem volt még mekkem, szeretném tudni, hogy melyikkel járok jobban.
Csodálattal bámulnám otthonomban a photoshop használata közben azt a bazinagy 27-est, de ha ezt kiválthatom más monitorral is, akkor nem hiszem el, hogy nem szaggatna jobban a pc. tudom, itt a külső is bejátszik, az alma érzés..
Szóval vacilálok.
Ráadásul rajta vagyok nagyon a PC ssd-raid0-ján, miszerint a renszert és a progik innen mennének, a SATA hdd raid1 vinyóké pedig a store.
Nagyon megköszönném a hozászólást, akkor is, ha csak 1-1 mondatra van időtök, holnap-holnapután be szeretnék ruázni.
Köszönöm,
ps