Az én fundim tökéletesen tudja, hogy gáz -5 fokban kinn éjszakázni... sötétedéssel úgy kotor befelé az összes jószág, hogy öröm nézni. Napközben nincs mese, ki szoktam csapni őket, egerésszenek, mozogjanak, el ne puhuljanak.
Néhány életkép bentről
Tél van, benn a helyünk. Ilyenkor falkatag a macska is, vagy lehet kimenni a békétlenkedőknek...
Amikor a macska genya: hogy kell letolni a nagyobb állatot a pokrócról.
Ja, még valami. A napokban jön haza kocsival Lajos, én állok a kapu előtt belül, hogy nyitni fogom ki, a kocsi előtt kocog a fundi, csillogó szemekkel, hogy MEGJÖTTEM. Anyád, borzoltam fel magam: hol mentél ki a telekről???! És még csak észre sem vettem??! Hát tegnap este hívom, sehol a kutya. Hívom kitartóan, hallom ám, hogy a szomszéd felől erős motoszkálás, küzdés, majd megjelenik a kutya a garázs mögül. Kérlek szépen, ha nem látom, nem hiszem el: durván 160 centi magas betonra képes felkapaszkodni, odáig fel van töltve a beton másik oldalán (lejtős telek), onnan a harmadik szomszéd lyukas kerítésén ki, és vígan császkál az utcában. Csak hát (hálistennek) félnek tőle rettenetesen, így sorba sápítoztak nekem, hogy te úúúúúúúúristen, kinn az a nagy kutya.... Igazuk van, ha nem ismerném a kutyákat, engem is a víz verne le, ha egy ekkora dög suhanna el mellettem. Hát most szépen becsináltuk a rést, a beton felőli részre magas, nehéz falap merőlegesen odatámasztva, a lejtős részre meg mindenféle nehéz, mászást korlátozó, nehezítő akadályt raktunk. Most kíváncsian várom, mi lesz...