inmi Creative Commons License 2010.12.14 0 0 338

Nálunk pont fordítva van bekötve a családunk esze:) Ő a szörpöket szereti veszettül, de vagyonokat képes (lenne) ráfordítani, hogy édes ízt érezzen a szájában. Tehát nálunk a szörp megy cukorral dúsítva. Szinte minden gyümölcsből, ami alkalmas rá, és kedveli az ízét a férjem, szörp készül, így idén a szőlőből is lett. Fekete ribizli idei telepítés, túl sok gyümölcsöt még nem várok tőle a jövő szezonban. Aztán a málnára is kíváncsi leszek. Jön az öcsém tavasszal, megideologizáljuk a támrendszert, amit itt láttam fotón tán Gegergőnél (tudom, nem ez a pontos név, de így tudom megjegyezni, bocs a tulajdonosától:-), hogy szép erősek legyenek a szálak, és teremjen rendesen a nyavalyás:) Miután nálunk ekkora a cukor szükséglet ezekhez - egyébként alig fogy máshoz - minden bevásárlásnál betankolok cukorból, kell, nem kell, veszek. Nyáron bele is zakkannék, egyszerre megvenni, amennyi kell. Lekvár és feketeribizli viszonylatában majd akkor gondolkodom, amikor "beáll" a kert, és az idei telepítések teremnek eleget. Jövőre a szilvából befőtt lesz, a szilvalekvár nem megy annyira, pedig idén dzsemmet csináltam belőlük, olyan gyönyörű lilák, mint az élet... már csak azt kell kisakkoznom, hogy mit csináljak ahhoz, hogy roppanósak maradjanak a szilvaszemek a befőttben:)

Előzmény: Deryan (337)