Azért tisztázzuk,..., hogy milyen értelmezési keretben kell a témával foglalkozni
Persze én is az olyan meccseket szeretem, ahol én határozom meg a szabályokat, én vagyok a bíró és egyben az egyik csapat elnöke is.
A jogállammal kapcsolatos minősítésed vélemény, de nyilván mostanában nem voltál tárgyalástechnikai tréningen, mivel a létező hibák legnagyobbikát követed el: véleményedet tényként kezeled. Jómagam már akkor is elégedett lennék, ha a mércében lenne valamiféle konszenzus, azaz elfogadnánk azokat a kritériumokat, amelyek a jogállamot definiálják. Pontosan ezért nem óhajtok tanult balliberális kartácsokkal véleményháborúba bonyolódni a semmiért. De amikor ketten az egyik fontos kritériumról, a manyup és a tulajdon viszonyáról beszélgetnek, miért is ne nyilvánítanék véleményt. S ha már arra jártam feltettem a kérdést a hangszóróért: 97-ben vagy most sérültek a magánpénztárban lévők/lépők jogosultságai, ráadásul visszahatóan.
S ha már a manyupról beszélünk, a kettes pontodtől teljesen függetlenül tárgyalható a másik kettő. Illetve mindkét aspektusra választ ad az ábra, csak mondjuk kell némi látás, hogy észrevedd.