Na, előjött a Sátán, megintcsak, szerintem sem az R.Katolikus által lesátánozottak, sem Te nem vagy Sátán, kéretik a továbbiakban tartózkodni az ilyesmitől.
Előző kirohanásod nem tudom, kinek szólt. Részemről az az álláspontom, hogy a keresztényeknél abban kell megeggyeznünk, amiben már úgymond egységre jutottunk. Ez pedig Jézus Krisztus, mint alap. Szerintem senki sem vindikálhatja magának azt az előjogot, hogy ő "ismeri" Krisztust, bezzeg a másik keresztény nem. Valaki keresztényebb, valaki meg nem? Ez hülyeség. Majd az ítéletkor derülhet csak ki, mi a helyzet.
Attól nem kéne idegesnek lenned, amit úgyis tudsz, hogy a protestáns beállítottságúaknak nem a szíve közepe a Mária-téma és a szentek, meg a szobrok. A protestáns számára bizony Isten ellensége, aki Istenen kívül mást is imád. Erre nem megfelelő válasz az, hogy ami nem tetszik, nem olvassák a Bibliában. Úgyhogy ez speciel nem egy, a topikbeli eseményekhez kapcsolódó állítás.
Viszont. Az általad eredetileg beírt szöveg, most forrásától függetlenül, úgy tűnik, valóban szólt Harmonikáshoz. Neki szólt. Nekem nem szólt, meg másoknak sem. Az én elképzelésem azonban ezzel kapcsolatban az, hogy Isten bármin keresztül szólhat, úgyhogy én attól nem esek kétségbe, hogy ezek a szavak valami Mária-kultusszal foglalkozó oldalról származnak. Mert csak szavak. Nem fertőzöttek, nem sátániak, hanem, úgy tűnik, valóban az adott helyzetben valamiféle gondolatfolyamot indítottak el a címzettben.
Másfelől azonban az Istenhez csatlakozás az Istennel való békekötés nem lóverseny, meg nem olyasmi, amibe bele lehet valakit kergetni, vagy egyáltalán érdemes. Én nem féltem Harmonikást, majd eljön az ő ideje is, eldönti, mit akar. Helyette nem tudunk abban a kérdésben sem állást foglalni, hogy akar-e valami felekezethez, a felekezet tanításaihoz kapcsolódni. Felnőtt ember, ezt is el fogja maga határozni, ha itt lesz az ideje.