Jesszus, ne csináljatok semmit!
Nah akkor, photoshop helyett itt egy weblap, amit ingyenesen tudtok használni, és kb. ugyan az a kezelése is, csak jobb egérgomb nincs rajta.
http://www.pixlr.com/
Nos, a jobb oldali képre katt, és már mehet is a móka. Újat csinálsz, megnyitsz egyet a gépedről, megnyitsz egyet a webről, vagy a saját könyvtáradról, ez utóbbit nem használom, facebookról meg ilyesmikről tudsz megnyitni képet. Nos, fajl / save a mentés, edit / copy a másolás, és edit / paste a beillesztés. Figyelj arra, hogy mint photoshopnál, ki kell jelölnöd a másolandó területet! Ehhez egyszerűen megnyomod a ,,M'' betűt, vagy a bal oldalon a kis Tools ablakban fentről a második sort használod. Az elsővel - m betű - négyzet vagy téglalap alapú területet tudsz kijelölni, a másodikkal amit akarsz, szabad kézzel húzod az egeret ahova akarod. Az a lényeg, hogy a másodiknál összeérjen az eleje és a vége! Ez nagyon fontos. De most néztem, a ctrl c ctrl v is működik - másolás és beillesztés -. Nagyon egyszerű, én ezt ajánlom. Ingyenes, nem kell letölteni és telepíteni.
Képet ide feltölteni csak 512 kb-osat lehet. 2048*1536-es felbontás pl. 1,32 mb körül van, tehát ennek gyenge harmada. 1152*864es felbontás kb. 183 kb, ez simán felmegy ide. Tehát lehet nagy a felbontás, csak a paintben .jpg formátumban kell lementened, vagy a minőséget vedd le 70-80%-ra (paintben ilyen nincs, csak amit linkeltem abban, vagy photoshopban), ugyan olyan jó lesz, vagy picit rosszabb a kép minősége, mint 100%-on, mégsem lesz akkora méretű.
Csináltam egy prt sc-t, painttel jpg-be mentve 227 kb-os lett a kép, azaz picit több, mint a megengedett fele. és 1280*1024-es folbontáson készült, ami nem olyan kicsi.
Sok sikert, remélem segítettem :D Kérdezzetek nyugodtan, max este válaszolok.