Corsario Creative Commons License 2010.12.12 0 0 8738

Helló, eddig másfélszer csináltam meg a Caminót. Ha nagyon sietsz, kb 22 nap de az merő rohanás és kell a szabadság másra is ezért 12 napos szakaszokban csináltam. Köldök szívesen fényképeket privátban, szerintem fantasztikus a Camino és mivel Rioján megy keresztül, kb óránként beérsz egy faluba ahol jobbára csak egy kocsma van ami persze csak helyi bort tart - egy kis pohárka, kb 1 deci 50-80 eu cent, így  ha szemfüles vagy pár euróért 3-4 nap alatt szószerint végigkóstolod Rioját:)))).

Mellékelek még fotókat a szőlőkről. Szerintem a klíma nincs távol a hazaitól- persze ez egy szubjektív állítás..... Nagyon komoly hidegek vannak arrafelé és pokoli hőség nyáron. A Rioja Alavesa rész 1500 méteres hegyek tövében van kb 3-350 m-es magasságon, ahol még Májusban is havazhat. A támnélküli szőlők minden második sorát kivágták a 6-70 es években, amikor a traktorok megjelentek a szőlészetekben. Ma is telepítenek gyalogművelést, ami csak a nevében az, mert már csak a hónaljhajtásokat járnak gyalog törni. a többi támnélküli szőlőművelés traktorral megy. a tőtávolság ilusztrálására, található a beállított sétabot.

Előzmény: Inzám Sándor (8699)