Sziasztok!:-)
Látom, váltottatok pár szót a repedőpasztáról.
Nos az én véleményem, hogy kevergeti festékkel elég pazarló dolog. Főleg, ha nem világos színt szeretnénk. Változatlanul az utólagos festésre szavazok.
Igaz, hogy teljes mélységig reped (bár szerintem minden repesztő így tesz, hisz ez a lényege) de itt el kéne felejteni, hogy az "alsó szín a repedés színe". Olyanra színezem a repedést, amilyenre akarom. Utólag. Ráadásul így nem lesz olyan "steril" és természetesebb hatást érhetünk el.
Mert: a fehér már megrepedt megszáradt pasztát lekenem akármelyik színnel (lehet az metál is) megszárítom, majd a felületét szivcsra tett másik színnel áthúzom (így nem megy már bele a festék a résekbe), akkor máris olyan lett a repedés és a felszín amilyet akartam és nem kell kevergeti.
Azért lehet ezt megcsinálni, mert vastag a paszta,( feltéve persze, hogy vastagon vittük fel) mélyek a repedések.
A pasztát érdemesebb műanyag, vagy fém késsel kenni, mert a spatulára könnyebben ragad és nem lesz olyan szép sima a felszín.
Attól lesz még esetleg érdes, ha tovább bűvészkedünk vele mint kéne, vagyis még akkor is kenegetjük, amikor már száradni kezd.:-)
Egyébként a Viva-nak van metál repedőpasztája. Nincs alapozója, csak önmagában kell felhordani. De száradás után le kell lakkozni, mert könnyen lepereghet. Krémes, lágy anyag, jó vele dolgozni.