corvinpoint
2010.12.12
|
|
0 0
2998
|
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. Tegnap csúnyán cserben hagyott a Vivarom (2005, 1.9CDTI). Mint eddig mindig simán pöccre indult, utána olyan 4-5 percig alapjáraton hagytam melegedni, közben letisztogattam a havat róla a nagy havazásban. A srácok már gyúrták a hógolyót szóval tudtam hogy amikor elindulok jól meg leszek dobálva... Na mondom itt spurizni kell..., aztán amikor bültem és el akartam indulni vele persze hogy kipörgött a kereke a jégen és kb 10 méter megtétele után lefulladt a motor. Eléggé meglepődtem mert sosem csinált még ilyet... Szervízjel nem gyulladt ki, szóval arra gondoltunk hogy nag baj nem lehet. Nézegettük hogy mi lehet a baja de egyikünk sem értett hozzá, szóval kihívtuk a sárga angyalt. Sajnos feleslegesen. Az üzemenyag ellátást valahol megszakítva hidegindítóval sikerült neki újra beindítania de csak addig ment amíg el nem fogyott a cucc (4-5mp). Utána újra leállt. Azt mondta hogy valami megakadályozza az üzemanyag útját. Az üzemeanyagszűrő mellett volt valami fekete színű kézi pumpa (asszem légtelenítésre szolgál). Azt próbálta nyomkodni de kőkemény volt, alig lehetett benyomni. Arra gondolt, hogy valami szmötyi mehetett a tankból az üzemanyag vezetékbe és eldugította azt, de nem tudta megcsinálni, mert nem volt hozzá kompresszora hogy nagy nyomású levegővel kitisztítsa az üzemanyagcsövet. Az lenne a kérdésem hogy nektek volt e már hasonló problémátok? Vagy létezik e olyan érzékelő ami letiltana amikor nagy fordulaton hidegen akarok elindulni? Esetleg van e benne ilyen "baleset érzékelő" ami baleset esetén azonnal elzárja az üzemanyagáramlást? Csak találgatok, de ha tudtok segíteni, hogy mi lehet vele azt nagyon megköszönném...
Üdv
Zoli |
|