vanyek82
2010.12.11
|
|
0 0
2990
|
Eddig 3 a féltengelyen lévő kersztet evett meg. Kicsúszik abból a pohárbólami a váltóba van és ott forog a tengely előtte aminek olyankor iszonyatos hangja van mert darál ott mindent és amikor ott feszül akkor kiugrassza a nagy zéger gyűrűt ami tartja a poharat és egyszerűen kiesik, ezáltal nem lesz bal oldali hajtás mivel nincs benne a bal oldali bolygókerék, vagyis lediferál és meg se moccan a kocsi. Futóműbe minden rendben, a motor tartóbakokat is már elfúrtam balra, h az egész motor-váltó balra menjen de nem segített. Sajnos nagyon össze volt törve a kocsi, és látni is, h keersztbe áll a motor benne. Most éjjel kifundáltam, h esztergálok egy darabot a féltengely csukló és a csapágy közé ami által jobbra megy a féltengely vagyis beljebb a váltóba, így biztos, h jó lesz és ki kell mondani nem jó magyar szokáshoz híven a következő gazdája majd megoldja. Ugyanis ezzel a kocsival nem lehet menni, minden 2. nap jön valami nagy baja, jaaa nem is mondtam 2 napja cseréltem ezen váltót is mert eltörött a bak felfogatása! Kitörött egy hatalmas darab a váltó házból! Ilyet még nem láttam, az volt az érdekes, h ömlik az olaj baktól ahol nincs is luk elvileg. Hát volt :) Na mindegy... most összetákolom és beszámíttatjuk egy új traficba a rönonál. Úgyis veszünk most 3 újat. Mindig azt hiszem, h nem tud már újat mutatni nekem egy vivaro vagy trafic de nem... :D
Jaa a másik, tegnap éjjel este 8kor elindítok egy másikat, megyek vele 500 métert és lehörög. Csak 1500-ig van fordulat és lassan veszi a gázt. Gondolotam biztis légtömegmérő. Elvánszorogtam a műhelyig légtömegmérő le, és mi volt?? A teljes keresztmetszetbe jég volt! Ilyet se láttam még. A légszűrőbe kb 1 liter jég volt és azt beszippantotta a szívócsonkba de a légtömegmérő szitája előtt megált. Nevetséges. Valamiért a légszűrőre folyik az esővíz és bele is folyik a szűrőházba, ott megfagyott és meg is volt a baj. Jó volt szerelni éjjel a -3fokba |
Előzmény: vargamunka (2989)
|
|