Mindenek elott a moderatoroktol szeretnem megkerdezni, hogy kulso hivatkozast l(pld. http://stb.stb.stb) lehet-e a hozzaszolasba beirni, mert megtalaltam azt a jogi passzust, ami segitseget nyujthat Earles-nek (meg mindenki masnak, aki hasonlo cipoben jar), hogy a magyar rendszamat le tudja cserelni Franciaorszagban.
Addig is elmeselem, hogy a gepjarmu biztositast hogyan sikerult "atiratni". Mar irtam, hogy egy magyar rendszamu Skodaval jartam itt, a kotelezo biztositas atutalasrol ment, a nemzetkozi igazolast (u.n. zold kartya) pedig 3-4 havonta utanamkuldtek, vagy ha Magyarorszagon voltam, szemelyesen mentem erte. Amikor itt vettem egy kocsit, a biztositast - na ezt leirom, hatha nem minosul reklamnak - a Credit Agricole-nal kotottem. Elmondtam nekik, hogy eddig magyar rendszamu kocsim volt, es nem tortent meg soha vele karesemeny, megkerdeztem, hogy atkerulhetnek-e ugyanabba a bonus/malus kategoriaba, mint Magyarorszagon. Egy-ket telefon ment a kozpontba, ahonnan azt a valaszt kaptuk, hogy persze, ha tudok prezentalni valamilyen nemzetkozi nyelven irt igazolast. Ugyhogy telefonaltam az A betuvel kezdodo, Z-re vegzodo, nemet kozpontu biztositonak, amelyiknek a neve kb. "Szovetseg"-et jelent, es a budapesti nyilvantartobol fel oran belul elfaxoltak a kis videki, francia bankfiokba az angol nyelvu kartorteneti igazolasomat, ami hiaba volt angolul, a franciak megis elfogadtak:))), ugyhogy sokkal elonyosebben tudtam szerzodest kotni, mintha total tiszta lappal indultam volna.
Nem tudom, hogy minden biztosito (francia es magyar reszrol is) hajlando-e igy intezni a dolgokat, lehet, hogy nekem csak veletlenul volt szerencsem a CA-val, meg a "Szovetseg"-gel. Mindenesetre erdemes probalkozni!