Ez jó nagy prosztóság, egy 18 éves autóról (ami nemtudomhány éve az enyém) honnan varázsoljak elő számlát vagy adásvételit? Az a szomorú, hogy nekem még addig sem sikerült eljutni, hogy közöljék mi kell az átrendszámozáshoz, mert lövésük sincs az ügyintézőknek.
Másfél éve járok magyar rendszámú autóval, ha jól számolom ötször állítottak meg rutinellenőrzésre, ebből 2 alkalommal közölték, hogy ideje lenne rendszámot cserélni... És mivel sem visszaköltözni, sem az autót eladni nem szándékozom, ezért le akarom cserélni a rendszámot. Nem azért mert kell, hanem azért mert akarom. Azt értem, hogy mindenki halogatja, mert drágább a biztosítás, de aztán ennyi. Semmi más előnyöm nincs belőle, csak a nyűglődés. Folyamatosan kalkulálni, hogy melyik autóval és mikor kell mo-ra menni mert különben lejár a műszaki, kuncsorogni valamelyik családtagnak, hogy intézze a súlyadót... Arról nem is beszélve, hogy állandóan utánfutózok, tehát ugyanez a tortúra állandóan az utánfutóval... meg hát még motorozok is, amit szintén cipeljek mo-ra állandóan műszakiztatni, ami itteni rendszámmal nem kéne (az utánfutót sem). Meg még súlyadót fizetni sem kéne. Mindent összevetve bukok havonta úgy 40-50 eurot, de nekem megér ennyit, hogy megszűnjön a nyűglődés.
Érdekelne a biztosításos hozzászólás is :)