inmi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 177

Igazad van - és nincs igazad:)

Te szolgáltatsz, tehát vagy megkéred az árát, vagy nem kéred meg az árát és szolgáltatsz tovább, vagy nem kéred meg az árát és nem szolgáltatsz tovább - ez mind a te döntésed.

A weboldalon csak webmester kérdése, hogy ne papíralapú legyen a szerződés, hanem online kitölthető. Azt meg lehet úgy szövegezni, hogy magad levédd ilyen esetekben. Kérdés, mi a célod? Ha az, hogy minél több legyen a hirdetőd, akkor néhány dolgot le kell nyelned tőlük, hiszen ahány megrendelő, annyi bakafánt szerencsétlen esetben. És nekik nem az lesz az első, hogy neked fizessenek - a kivételnek tisztelet. És vagy kiénekled a zsebükből a pénzt, vagy nem. Én nem meditálnék a helyedben a nem fizetőkön, egyszerűen levenném azok hirdetéseit, akik nem válaszoltak, nem fizettek a leveledre sem.

Az e-maillel pedig helyén kell bánni. Bizony, egyáltalán nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha az szerepel a szerződésben, hogy a kapcsolatfelvétel módja e-mail értesítésekkel van szabályozva mind a két fél akarata szerint. Változott a világ: már a közigazgatásban is elfogadható, hogy az ügyfél elektronikusan teljesíti kötelezettségeit, és arra elektronikusan kap választ (a Közigazgatási hatósági eljárásról és az elektronikus közigatásról szóló 2004-es törvény szabályozza).

Én azt javaslom, hogy egy webes hely ne papíralapon szerződjön, mert újabb buktató arra nézve, hogy nem fogja a kitöltött szerződést postára adni: azzal újabb idő megy el, vár a sorára a levél, elfelejtődik, meg megint elfelejtődik a postára adás, aztán már nem is adja fel, mert restelli, hogy ilyen rest:) A papíralapú szerződés üzletkötővel kombinálva hozza be az elvárt hatékonyságot, másképp sokkal rosszabb a számokban kifejezhető arány.

Nyilvánvaló, hogy neked az az érdeked, hogy minél több fizetős hirdetőd legyen, ezért írogatsz nekik, finoman ösztökéled őket. Én is ezt tenném - egyszer, aztán lekerül a hirdétese. És kikötném a szerződés megkötésekor, hogy az e-mail a közös értesítési felületünk...

Hirtelen ennyi jutott eszembe a felvetésedről.

Előzmény: skolikagi (170)