Gyurcsány igenis megpróbálta - hülyén, átgondolatlanul, mit tudom én? -, át is harapták a torkát a sajátjai.
A baj az, miként próbáltam alant többször kifejteni, hogy ezek egymás torkát nyiszatolták. Ezt a kölcsönösen függő helyzetet GyF nem számolta fel (pedig ilyesminek a Fideszben például nyoma sincs), hanem megerősítette, mert azt hitte magáról, hogy kurva okos és ördögi ügyességgel manipulálja a "szandálosokat".
Ennek borzalmas csúcspontja volt, amikor valami pártrendezvényen mint egyfajta Talkshow Host szenzációhajhász módon és külsőségek közepette jelentette be a koalíciós partner miniszterének menesztését, ami egyenértékű volt a szövetség felmondásával. Játszott a közönségnek, kereste a kegyeit és meg is kapta, hiszen a rettenetes népszavazási vereség után jóleső közös érzés lehetett rákenni a kudarcot valaki másra.
Ahelyett, hogy miniszterelnökként éreztette volna velük a helyüket, nem csak belement ebbe a bohózatba, de generálta is. Nem harapta át a torkát senki, sőt, ha úgy tetszik, ő a világ legnagyobb cirkuszi mutatványát adta elő: saját torkát harapta át.